Ga je op vakantie? Neem een reisverzekering!

Op vakantie gaan doen we allemaal graag, maar hoe zit het dan met de gevaren tijdens de reis? Want niet alleen in Nederland, maar ook in het buitenland kan je te maken krijgen met verkeersongelukken, ziekten, diefstal en andere risico's. Om de kosten van deze eventuele problemen in het buitenland te financieren, nemen veel mensen een reisverzekering. Het is niet verplicht, maar wordt wel vaak aangeraden. We vertellen je meer over wat een reisverzekering is en waarom je er een zou kunnen nemen.

Wat is een reisverzekering?

Wanneer je op vakantie gaat, spelen er nog steeds vele risico's die jou of je bezittingen kunnen schaden. Stel dat je bijvoorbeeld tijdens het skiën op wintersport je been breekt, dan zitten hier veel kosten aan verbonden. Bijvoorbeeld het vervoer, de behandeling en bijgevoegde medicatie. Deze kosten lopen al snel erg hoog op en zijn dan ook moeilijk uit eigen zak te betalen. Dit is dan ook waar de reisverzekering voor is. De reisverzekeraar zorgt ervoor dat je kosten gedekt worden en dat een eventuele gedwongen terugreis naar Nederland geregeld wordt.

Waarom een reisverzekering?

Het voornaamste voordeel van een deze verzekering is dat je kosten volledig of grotendeels vergoed worden. Er spelen namelijk een heleboel risico's wanneer je op vakantie gaat, zoals ongelukken, natuurrampen, diefstal en stakingen. Zo ben je wellicht noodgedwongen een ander hotel te zoeken of moet je enkele dagen in het ziekenhuis doorbrengen. Daarnaast kan de verzekeraar je ook helpen door advies te geven of instanties uit Nederland te contacteren.

Een kortlopende of doorlopende reisverzekering?

Wanneer je een reisverzekering wilt afsluiten kan je kiezen voor een kortlopende of een doorlopende variant. Ga je in een jaar niet vaak op vakantie? Dan past een kortlopende reisverzekering beter bij je. Hierbij ben je alleen tijdens die ene vakantie verzekerd. De premie is eenmalig en je verzekering stopt ook na die vakantie.

De doorlopende reisverzekering is voor mensen die in een jaar regelmatig op vakantie gaan. Zo ben je in het buitenland continu verzekerd en betaal je maandelijks of jaarlijks een premie. Dit is dan ook goedkoper dan steeds een kortlopende verzekering af te sluiten.