Overstappen

Het is voor ons van belang dat je makkelijk en zonder te veel vervelende administratieve handelingen over kunt stappen. Om het proces zo makkelijk mogelijk te maken, maken wij gebruik van de overstapservice. Hieronder vind je alles omtrent jouw overstap van verzekeraar zo duidelijk mogelijk uitgelegd in drie stappen:

  • 1e stap: Verzekeringen vergelijken
  • 2e stap: Offertes opvragen
  • 3e stap: Verzekeringen online afsluiten en overstappen

 

1e stap: Verzekeringen vergelijken

Wij zorgen ervoor dat je alle verzekeringen makkelijk en snel kan vergelijken. Als eerste vragen we je om je persoonlijke gegevens en voorkeuren in te vullen in de vergelijking. Binnen enkele ogenblikken zullen de tien goedkoopste verzekeringsmaatschappijen in beeld komen. Je kan met gemak de details van de dekking bekijken en de samengevatte voorwaarden inzien en vergelijken. Alle aanbieders maken deel uit van onze vergelijkingen. Er zitten ook een aantal verzekeraard tussen die niet voorkomen in een andere vergelijking.

2e stap: Offertes opvragen

Na het vergelijken heb je de mogelijkheid om een maximum van drie offertes aan te vragen. Klik op de knop ‘offerte aanvragen’ om dit te doen. De aanvragen zijn geheel vrijblijvend zonder verplichtingen. Na het aanvragen van één of meerdere offertes zal je een e-mail ontvangen. In deze e-mail staan alle nodige gegevens over de premie, de verzekering en de verzekeringsmaatschappij. Op deze manier kom je achteraf niet voor verrassingen te staan.

3e stap: Verzekeringen online afsluiten en overstappen

Bij ons heb je de mogelijkheid om de meerderheid van de verzekeringen 24/7 online af te sluiten. De afsluiting kan meteen op de site, d.m.v. een offerteaanvraag of via een offerte die je per mail zal ontvangen. Laten we de drie opties onder de loep nemen:

  • Klik op de link ‘Afsluiten’ in het overzicht van de vergelijking en vul de gegevens in.
  • Klik op de link ‘offerte aanvragen’. Na het aanvragen zullen wij gelijk vragen of je online wilt afsluiten.
  • D.m.v. een offerteaanvraag. Na de aanvraag ontvang je een e-mail inclusief link. Via deze link heb je altijd de mogelijkheid om achteraf terug te gaan en toch nog af te sluiten.

Zodra de aanvraag is ingediend zal je binnen enkele ogenblikken weten of de verzekeraar de aanvraag heeft geaccepteerd. De bevestiging zal je per e-mail ontvangen. Wij bieden een super snelle service als geen ander. In de meeste gevallen is de overstap op deze manier in orde. Het komt wel eens voor dat je zelf de oude verzekering moet opzeggen, maar dit wordt altijd vermeld.

Contractduur en bedenktijd

De contractduur van je verzekering is standaard 1 jaar. Na het afsluiten van de verzekering heb je nog 14 dagen bedenktijd. Binnen deze 14 dagen kan je de desbetreffende verzekering dus annuleren. Indien je al premie hebt betaald, wordt deze zo snel mogelijk teruggestort op je bankrekening.

Betaalmogelijkheden

De maandelijkse betalen van je premie zal altijd via automatische incasso plaats vinden. Bij een jaarpremie heb je de keuze tussen een automatische incasso of acceptgiro.