FAQ

Algemeen: Wat houdt een verzekering in?

Een overeenkomst tussen een verzekeringsmaatschappij en een verzekeringnemer noemen we een verzekering. Een verzekering dekt een risico van de verzekerde af wat hij/zij zelf niet wil of kan afdekken.

Algemeen: Waar moet ik rekening mee houden bij het afsluiten van een verzekering?

Verzekeringen zijn in twee categorieën te verdelen, sommenverzekeringen en schadeverzekeringen. Je spreekt over sommenverzekeringen als de schade niet objectief bepaald kan worden. Denk hierbij aan verzekeringen betreft het leven of de gezondheid van een mens. Bij schadeverzekeringen wordt de werkelijke schade vastgesteld en uitgekeerd na het voorval/ongeluk. Voor beide verzekeringen is een goed, volledig en persoonlijk advies van groot belang. Zo vermijd je onnodig risico.

Autoverzekering: Waarom is het afsluiten van een autoverzekering nodig?

Het afsluiten van een autoverzekering is wettelijk verplicht. Hiermee bedoelen ze het WA-gedeelte van de autoverzekering.

Autoverzekering: Wat zijn schadevrije jaren?

Als je een paar jaar geen schade aan de autoverzekeringsmaatschappij hebt gedeclareerd, zijn dat jouw schadevrije jaren. Des te meer schadevrije jaren, des te meer korting je ontvangt van jouw verzekeringsmaatschappij.

Autoverzekering: Wanneer kan ik autoschade beter niet claimen?

Als je door het claimen van de schade aan de verzekeringsmaatschappij minder korting ontvangt, terwijl je juist meer korting zal ontvangen zonder de verzekeringsmaatschappij in te schakelen, kan je de autoschade beter niet claimen.

Uitvaartverzekering: Natura-uitvaartverzekering en een uitvaartverzekering die geld uitkeert. Wat is het verschil?

Een natura-uitvaartverzekering is bedoeld om een aantal diensten en producten te verzekeren. Denk hierbij aan de kist, de auto’s, drukwerk van de rouwkaarten of het verrichte werk van de uitvaartverzorger. Deze diensten en producten zullen standaard bij een overlijden geleverd worden. Op dat moment wordt er niet gekeken naar de kosten. Als je kiest voor een uitvaartverzekering in geld, dan verzeker je een geldbedrag. Het bedrag wordt na het overlijden aan de begunstigden uitgekeerd. Zij dienen de uitvaart van het uitgekeerde geld te betalen.

Zorgverzekering: Wat is de no-claimregeling?

Indien je weinig of geen gebruik maakt van de zorg, kan je aan het einde van het jaar maximaal €255.- terug krijgen. Deze no-claimregeling geldt voor personen vanaf 18 jaar.

Zorgverzekering: Wat valt er buiten de no-claim?

Buiten de no-claim vallen de huisarts, verloskundige en kraamzorg. Je hoeft je dus geen zorgen te maken dat een consult bij de huisarts gevolgen heeft voor je no-claimbedrag.


 


 

NOTFOUND